Ventilatie

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (WTW) zorgt voor een gezond en aangenaam klimaat in uw woning. Daarnaast bespaart u veel energie.

Gebalanceerde ventilatie

Gebalanceerde ventilatie is een vorm van mechanische ventilatie waarbij steeds precies de juiste hoeveelheid lucht in een woning continu wordt ververst. Door de hoeveelheid afgezogen binnenlucht exact af te stemmen
op de hoeveelheid verse, schone buitenlucht die wordt toegevoerd, ontstaat er een continu evenwicht (balans).

Gebalanceerde ventilatie van o.a. Brink is gecombineerd met warmteterugwinning (WTW). Warmteterugwinning zorgt ervoor dat de warmte van de afgezogen binnenlucht via een zogenaamde warmtewisselaar wordt overgedragen aan de aangezogen buitenlucht. Uiteraard zonder dat de beide luchtstromen met elkaar in contact komen.

Schone Lucht Project KleinDe vervuilde en vochtige lucht uit badkamer, keuken en toilet gaat dus naar buiten en de warmte blijft binnen. Maar liefst 95% van de warmte die anders verloren zou gaan, blijft dankzij de WTW-unit Renovent HR in uw woning. Daardoor verbruikt u minder energie en geniet u van meer comfort door gefilterde en dus schonere lucht.

 

De belangrijkste voordelen van gebalanceerde ventilatie voor u op een rij

  • Vervuilde binnenlucht en vocht worden direct naar buiten afgevoerd.
  • Er wordt continu verse lucht in de slaapkamers en woonkamer gebracht.
  • Er kan altijd met de juiste hoeveelheid lucht geventileerd worden.
  • Door de warmteterugwinning wordt per jaar ca. 400 m3 aardgas bespaard.
  • Doordat er minder gas wordt gebruikt, is een woning met warmteterugwinning milieuvriendelijker.
  • De buitenlucht wordt gefilterd : daardoor is het binnen schoner.
  • Voor mensen met gevoelige luchtwegen is ook het filteren van de allerkleinste stofdeeltjes een letterlijke opluchting. Hiervoor is een hoogwaardig fijnstoffilter beschikbaar. Het fijnstoffilter verwijdert nagenoeg álle vervuiling uit de lucht zoals pollen, stuifmeel, schimmels, tabaksrook en kiemen.

Fijnstoffilter 

U kunt kiezen voor een nóg betere filtering met het optionele fijnstoffilter. Dit filter vervangt het onderste standaardfilter. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen.

Schoonmaken en vervangen van filters

De filters in de WTW-unit moeten regelmatig worden schoongemaakt om een goede werking van het systeem mogelijk te maken. Vooral de eerste weken na oplevering van de woning is dit van groot belang. Als de filters moeten worden schoongemaakt krijgt u een melding op de display van de Renovent HR. Ook gaat het rode lampje op de 3-standenschakelaar branden (optioneel).

Het beste is om 1 x per anderhalf jaar het toestel te laten controleren. Dan moeten ook de filters worden vervangen.

Sinds een aantal jaren werkt Sikma Installatie nauw samen met de Energiewachtgroep. Al het onderhoud aan de ventilatie systemen wordt door de Energiewachtgroep overgenomen. Bij de Energiewachtgroep kunt u een onderhoudscontract afsluiten zodat u nooit meer zorgen hebt over het functioneren van uw ventilatie systeem. Ook eventuele storingen worden door de Energiewachtgroep opgelost.

Kijk voor meer informatie op Energiewacht.nl

Filters bestellen

Neem contact met ons op om de juiste filters voor uw ventilatie systeem te bestellen

Gerealiseerd door MediaSoep logo