Vloerverwarming

Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. Door middel van vloerverwarming creëert u een altijd constante warmte in uw huis. Deze warmte word stralingswarmte genoemd. Ook de zon geeft stralingswarmte af. Als het buiten koud is en de zon gaat schijnen dan is het in het zonlicht toch altijd nog behaaglijk warm. Hetzelfde effect heeft vloerverwarming in uw huis met het verschil dat als de vloerverwarming uitgezet word de vloer nog steeds warmte afgeeft hetgeen bij de zon niet het geval is.

 

Traditionele vloerverwarming

Vloeverwarmingtraditioneelcontent

Een warme vloer is comfortabel wonen. Warme lucht gaat omhoog en koude lucht naar beneden. Met gewone radiatorverwarming gaat de warme lucht vanaf de radiator meteen naar het plafond. Hierdoor word de koude lucht die bovenin de kamer hangt naar beneden
gedrukt en ontstaat luchtcirculatie en koude voeten.

Dit is erg oncomfortabel. Met vloerverwarming word de kamer van onder naar boven gelijkmatig verwarmt. Hierdoor ontstaat geen luchtcirculatie en heeft u warme voeten een koeler hoofd. En dit overal in de kamer. Temperatuurwisselingen in dezelfde kamer behoren dus tot het verleden!

Minder luchtcirculatie is niet alleen aangenamer maar ook gezonder en hygiënischer. Er zit namelijk minder stof in de lucht. Voor mensen met allergieën is dit een enorm pluspunt. Doordat er minder stof in de lucht zit heeft u ook minder schoonmaakproblemen. Denk u maar eens aan stoffige convectorputten.

Vloerverwarmingverdelercontent

Vloerverwarming CV gestookt
Een groot pluspunt van CV gestookte vloerverwarming is dat uw energieverbruik met 10 tot 15 procent lager uit kan vallen t.o.v. andere verwarmingssystemen. De afgelopen jaren is gas alleen maar duurder geworden. Gemiddeld betaalt een huishouden voor energie nu 65% meer dan 6 jaar geleden.
Voor de aanleg van vloerverwarming zijn geen ingrijpende veranderingen in uw installatie nodig. Het kan zo op de bestaande cv-situatie aangesloten Wij zetten de voordelen graag voor u op een rij:

  • Comfortabel. Doordat de vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat, word dit als zeer comfortabel ervaren (koel hoofd/warme voeten).
  • Energie besparend. Omdat vloerverwarming een laagtemperatuur verwarmingssysteem (LTV) is, haalt u het maximale rendement uit uw Hr-ketel.
  • Veilig. Geen gevaar van branden aan hete kachel of stoten aan de radiator.
  • Gezond. Minder luchtcirculatie betekend minder stof in de lucht. Voor mensen met allergieën is dit een groot pluspunt. Tevens is er sprake van een betere handhaving van de luchtvochtigheid.
  • Hygiënisch. Geen schoonmaakproblemen (denk hierbij aan stoffige convectorputten).
  • Esthetisch. Geen gaten in de vloer van convectorput of leidingen over de muur naar radiatoren.
  • Vrije inrichting van het interieur. Geen belemmering met het inrichten van uw woning en meer ruimte door het ontbreken van radiatoren.

Neem ook eens een kijkje op www.vloerverwarmingnederland.nl of neem contact met ons op 0515-414418

Electrische vloerverwarming
Vloerverwarming1 1Elektrische vloerverwarming biedt de ook een comfortabele manier van verwarmen. Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte wordt een zeer egale warmtespreiding gecreëerd. De vloertemperatuur zal een aangename waarde bereiken, die bovendien van vloer tot plafond nagenoeg dezelfde waarde heeft.

Koude voeten en een warm hoofd behoren hiermee tot het verleden en de welbekende “koude trek” over de vloer wordt voorkomen. Het ontbreken van radiatoren aan de wand biedt een optimale vrijheid in de inrichting van het interieur.

Hoofdverwarming of bijverwarming
Vaak wordt verondersteld dat elektrische vloerverwarming alleen als bijverwarming te gebruiken is. Niets is echter minder waar. Het is ook mogelijk als hoofdverwarming maar u dient wel rekening te houden met een capaciteit van minimaal 190W/m2 vloerverwarming TOP4_2_01_project_kleinwanneer ongeveer de helft van het vloeroppervlak van e

Vloerverwarming2 1

lektrische vloerverwarming wordt voorzien. Met name in badkamers blijft er een klein vloeroppervlak over na aftrek van de plaats die bijv. het bad, douchecabine, bidet en toilet inneemt. Er komt alleen vloerverwarming op het resterende vloeroppervlak. Als de vloerverwarming in de badkamer hoofdverwarming is zal meestal wel een radiator bijgeplaatst moeten worden. Een andere moglijkheid is wandverwarming. Een vermogen van 190W/m2 is beslist noodzaak om de badkamer op een behaaglijke temperatuur te krijgen en te houden.

Elektrische vloerverwarming is natuurlijk ook zeer geschikt als bijverwarming, zeker op plaatsen waar de opbouwhoogte van de traditionele vloerverwarming problemen oplevert. Indien u bijvoorbeeld uw woonkamer van plavuizen gaat voorzien, kunt u elektrische vloerverwarming overwegen. Een groot voordeel is dat u de verwarming alleen op plaatsen kunt leggen waar u het nodig vindt. Dus niet op plaatsen waar groot meubilair gezet wordt, maar juist wel in de zithoek en onder de eettafel. Als u op de bank of aan tafel zit, voelt de vloer lekker warm aan. Als bijverwarming wordt de vloertemperatuur gemeten met een thermostaat met vloervoeler. U stelt de thermostaat in op een voor u behaaglijke vloertemperatuur. Klokthermostaten zijn in de meeste gevallen optioneel verkrijgbaar.

Neem ook eens een kijkje op www.magnum.nl. Bent u geïnteresseerd neem dan contact met ons op 0515-414418

Gerealiseerd door MediaSoep logo