14 appartementen Harlingen icm Van Wijnen

Op dinsdag 23 oktober is Van Wijnen Gorredijk B.V. begonnen met het aanbrengen van de grondverdringende vgs-palen voor het project veertien huurappartementen in de binnenstad van Harlingen. De Bouwvereniging gaf opdracht voor dit project, dat ontworpen is door Penta Architecten.

Sloopwerkzaamheden

Voordat de bouw kon starten, moest eerst het bestaande Rode Kruisgebouw gesloopt worden. Na het slopen werd er gesondeerd en bodemsanering uitgevoerd. Het nieuw te bouwen gebouw staat tussen twee bestaande panden in. Voor de sloop was bekend dat het buitenspouwblad van het te slopen pand tevens het buitenspouwblad van de buren was. Daarom is besloten om deze wand en de onderliggende fundering te laten staan. Dit houdt in dat de fundering van de nieuwbouw hier overheen, kragend, uitgevoerd wordt.

Boorstelling

Het aanleveren van de 100 tons boorstelling op locatie was een uitdaging. Aangezien de totale combinatie van de oplegger met boorstelling 124 ton woog, waren er beperkingen in de aanvoerroute door de binnenstad van Harlingen. De 100 tons boorstelling moest na het lossen van de oplegger nog eens zelfstandig 150 meter rijden. Na een half uur manoeuvreren tussen lantaarns, bomen en smalle straten was de boorstelling eindelijk op zijn plek.

Project

De veertien huurappartementen voor starters en eenpersoons-huishoudens worden over drie bouwlagen gebouwd. Op de begane grond worden tevens bergingen gerealiseerd. De nieuwe huurders kunnen op het eigen terrein parkeren, deze voorzieningen worden ook door Van Wijnen aangelegd.

Installatie werk

Het complete installatiewerk ( CV installatie , loodgieterswerk , electra en mechanische ventilatie ) in de appartementen en de openbare ruimtes wordt uitgevoerd door Sikma Installatie BV te Sneek.

Gerealiseerd door MediaSoep logo